Ga naar de inhoud

Heb ik een onrustige baby?

Op zoek naar hulp?

Zoek in jouw regio

Als een baby onder de vijf maanden heel vaak of lang achter elkaar huilt zonder een duidelijke oorzaak, noemen we dit overmatig huilen. Om vast te stellen of sprake is van overmatig huilen, is de ervaring van ouders belangrijker dan het precieze aantal huiluren.

Er zijn namelijk door de tijd heen verschillende definities over hoeveel huiluren beschreven, maar het is voor ouders bijna niet vol te houden om een aantal weken het huilen bij te gaan houden, zonder iets te doen om hun baby te helpen. 

Zoals je hierboven leest, maakt het precieze aantal uren van huilen niet uit. Wel weten we dat baby’s de eerste weken steeds meer gaan huilen. Huilen hoort dus bij hun ontwikkeling en het kan voor ouders goed zijn om daar informatie over te hebben. 

Maar als jij twijfelt en het huilen als veel en zwaar ervaart, neem dan je gevoel serieus. Wacht niet met het delen van je zorgen en zoek op tijd steun en hulp  

Heb ik een onrustige baby

Heb ik een onrustige baby?

Of je nu op alle 3 items, of geen of maar één criteria ja zegt, als je ervaart dat het huilen van jullie baby voor onrust zorgt of als je het idee hebt dat de baby pijn of ongemak heeft, dan is ons advies om altijd hulp te zoeken. Bespreek het huilen en de zorgen op het consultatiebureau of met jullie huisarts. 

Zou jij ons willen helpen?

Help ons dan met invullen van onze effect meting

We krijgen graag inzicht in wat ouders en professionals willen en of we hier voldoende op aansluiten. 
Wil jij dus meehelpen? Klik op onderstaande button om een aantal vragen in te vullen. Dit kost slechts maximaal 5 minuten.