Ga naar de inhoud

Voor ouders van onrustige baby's

Elke gezinssituatie en elke baby is uniek. Daarom is er ook niet één oplossing die voor iedereen werkt. Op deze site bundelen we betrouwbare informatie van experts uit Nederland. Zo kan jij op jouw moment kijken welke informatie bij jouw vraag aansluit.

Op zoek naar hulp?

Zoek hulp in je regio

Help mijn baby huilt

Waarom huilt een baby, is het normaal dat je kindje veel huilt en waar vind je hulp als je even niet meer weet wat te doen? Dit en meer antwoorden op jouw vragen vind je op onze informatie-pagina. Of zoek je boekentips, zodat je meer over een bepaald onderwerp kunt lezen? Je kunt ook kijken en luisteren naar uitgebreide uitleg van professionals en ervaringsdeskundigen. In onze toolbox vind je hulpmiddelen die jou als ouder en verzorger verder kunnen helpen.

En als je twijfelt, stel je vraag op het consultatiebureau, de huisarts of vindt een professional via dit platform. Want hoe sneller jij merkt dat je op de goede weg zit, hoe eerder er rust komt.

Meer weten? Neem dan contact met ons op.

Doneeractie Huilbaby podcast voor ouders

Ineke de Kruijff (kinderarts St. Antonius ziekenhuis) en Karola de Graaf (i.o kinderarts) willen met een serie Huilbaby podcast voor ouders meer aandacht geven aan het feit dat er niet na elke geboorte een roze wolk ontstaat en dat kwetsbaarheid rond het ouderschap mag bestaan. Ze verwachten hiermee een groot publiek te kunnen helpen.

Voor het ontwikkelen van deze podcast en de mogelijkheid om meerdere gezinnen met een huilbaby te kunnen volgen is geld nodig. 

Help jij mee? Klik op de knop, lees meer en doneer.

"Het was zo belangrijk voor ons om te horen bij wie we terecht konden. De huisarts kon ons zo sneller helpen en na een week hadden we het overleg op de babypoli en werden we verder geholpen. Eindelijk genieten we nu van onze kleine vrolijke Lot! "

Jim Brunnink

Bij wie moet ik zijn?

In Nederland zijn er 2 basisvoorzieningen waar je als ouder terecht kan met vragen over huilen. In de eerste plaats zijn dit de medewerkers van het consultatiebureau, die de ontwikkeling van je baby al volgen. Daarnaast kun je terecht bij jouw huisarts. Eén van hen kan je helpen om een goede screening te doen en je te verwijzen naar het team in jouw regio dat ervaring heeft bij onrust van baby’s.

Elke regio heeft daarbij zijn eigen expertise. Soms biedt het consultatiebureau ondersteuning, kan je terecht bij een speciale babypoli in het ziekenhuis of komt er iemand met jullie thuis meekijken. Zoals een kinderfysiotherapeut of een lactatiekundige. Welke specialist of welk team met jullie meekijkt, hangt af van de oorzaak van de onrust en het aanbod in jouw regio. Het consultatiebureau of jouw huisarts kan daarover het beste met je meedenken. 

Bij wie moet ik zijn met een huilbaby
"In die eenzame nachten waarin je denkt dat je de enige bent die dit overkomt en je je afvraagt of het ooit nog goed komt. Ja echt, het komt goed. Het heeft tijd nodig, maar het komt echt goed!"


Shanna Hoekstra – moeder van Vince, Femke en Amber 

Samenwerkingspartners

dit platform is Een initiatief van

IMH Nederland logo
Cyberpoli

Contact

Meer informatie of toelichting nodig?

Adres

De Berken 2d
7491 HJ
Delden

telefoon & E-mail

Telefoon: 085-1300 436

Voor informatie netwerkzorg onrustige baby:
verbinden@imhnederland.nl

Voor informatie matchen:
matchen@imhnederland.nl

Bereikbare tijden

Telefonisch zijn we bereikbaar op
ma, di, do en vr
14:00 -17:00

(Met uitzondering van de feestdagen)

Zou jij ons willen helpen?

Help ons dan met invullen van onze effect meting

We krijgen graag inzicht in wat ouders en professionals willen en of we hier voldoende op aansluiten. 
Wil jij dus meehelpen? Klik op onderstaande button om een aantal vragen in te vullen. Dit kost slechts maximaal 5 minuten.